Sachsenhausen til fods

Sachsenhausen til fods

Pris fra 139 kr

Sachsenhausen til fods, lidt udenfor Berlin, er et besøg værd og et du sent glemmer. Her udryddede Nazisterne titusindvis under Anden Verdenskrig. Køb billetter til Sachsenhausen til fods udenfor Berlin her!

Sachsenhausen Koncentrationslejr var træningslejr for SS og hovedkontor for hele koncentrationslejrsystemet. Efter nazisterne blev besejret brugte Sovjet Sachsenhausen som lejr til deres egne politiske fjender – tusinder blev yderligere udryddet over de næste 5 år Under kommunismen.

Vores erfarne guider vil med respekt for historien, berøre følgende emner på dette Sachsenhausen besøg:
* Hvorfor Sachsenhausen og koncentrationslejrsystemet blev etableret af nazisterne.
* Hvordan forholdene blev forværret i 1939 (besøg barakkerne hvor tusindvis af jødiske fanger blev sendt til efter den såkaldte ”Krystalnat”).
* Hvordan SS brugte Sachsenhausen til at begå massemord, herunder drab på 10.000 sovjetiske krigsfanger i 1941.
* Hvordan det lykkes for nogle jødiske fanger at overleve ved at arbejde i lejrens møntfalskneri, og forfalske millioner af Sterling Pund.
* Hvordan Sovjet brugte Sachsenhausen som lejr til deres egne politiske fjender, og hør om disse fangers skæbne.
* Og til sidst, hvordan det Østtyske regime manipulerede lejrens historie til deres egne formål.

Vigtig information:
- Turen er på engelsk.
- Turens varighed er omkring 6 timer inkl. togtur til og fra Sachsenhausen.
- Turen afgår fra 28. Mar. - okt.: tirs., tors., fre. og søn. kl. 10:00. Nov. - mar.: tirs., fre og søn. kl. 10:00.
- Turen starter udenfor Restaurant Weihenstephaner, Neue Promenade 5, 10178 Berlin. (På modsatte side af Hackescher Markt S-Bahn Station)!
- Da denne tur inkluderer en kort togtur, frem og tilbage, med Berlins undergrund, medbring venligst en ABC billet til Berlins offentlige transport, eller køb billetten hos din guide (kostede €3.20 i 2013).
- Ungdomspriser gælder for alle mellem 13 år og 26 år.
- Børn under 12 år er gratis i følgeskab med en betalende voksen.
- Turen afgår uanset vejr! Så det anbefales at klæde sig på efter vejret!
- Der er ikke inkluderet mad og drikke i prisen.
- Da der er meget begrænsede muligheder for at købe mad og drikke indenfor Sachsenhausen, så det anbefales at medbringe noget selv.
- Sachsenhausen til fods slutter ved Berlin Hauptbahnhof.

Fantastisk 4.3

4.3 11 kundekommentarer
Fin historisk tur

Alt i alt var det en god historisk tur at komme til Sachsenhausen, vores Guide var god til at fortælle om stedet og viste meget. Dog kunne der godt stå et sted at man kan forvente at skulle gå fra s Bahn til Sachsenhausen. Jeg som gangbesværede havde ikke mulighed for at kunne følge med de andre da det blev gået til, for at vi skulle kunne nå det hele, inde på selve Sachsenhausen havde jeg også svært ved at følge med. Men Guiden fandt en bus der kørte til stationen som jeg kunne komme med da vi skulle hjem. Madpakkerne blev også spist mens man går, så man skal pakke en let frokost der er nem at spise.

Lena, Augustenborg
TIR, 17 MAJ 2016
4.3
Mennesket i Centrum

Turen til koncentrationslejren Sachsenhausen var en fantastisk tur. Selvfølgelig er historien om lejren en trist historie, men vores guide (Denis) gjorde den til en medrivende og menneske oplevelse ved at bruge en rigtig persons historie i lejren som den røde tråd. Super oplevelse.

Finn, Hellerup
FRE, 14 AUG 2015
4.3
Fantastisk spændende tur

Vores guide, Finn, vidste utrolig meget om Sachenhausen, 2. verdenskrig og tysk historie. Det var en virkelig spændende og lærerig tur. Selvom jeg har været i KZ-lejren tidligere, formåede Finn at fortælle ting, jeg ikke vidste. Virkelig en spændende og tankevækkende tur, som varmt kan anbefales.

Maj-britt, Hadsten
SØN, 26 JUL 2015
4.3
Kan klart anbefales

Jeg var afsted med mit barnebarn på 13 år, og for mig var det nemmest at melde os til en guidet tur.Jeg vidste dog godt, at vi ville blive nødt til at forlade gruppen ret hurtigt pga sprogbarriererne. Vi er danskere, og turen foregik på engelsk, hvad jeg godt vidste i forvejen. David, som vores guide hed, havde ellers rigtig mange spændende ting at fortælle, og havde jeg været alene afsted, havde jeg taget hele turen, for selvom jeg har sat mig godt ind i tingene, kunne David, på en meget god og overskuelig måde forklare nogle sammenhænge, jeg ikke før har kunnet se. Jeg nåede at få en "AHA" oplevelse, inden vi forlod gruppen.
At købe turen hos jer, var bare nemt.

Birgit, Kbh
MAN, 20 JUL 2015
4.3
Super tur med super guide

Vi havde en rigtig god tur til Sachenhausen, hvor vores guide - Jared - meget respektfuldt fortalte om Sachenhausen's historie. Kan helt klart anbefales til andre!

Henriette, Skanderborg
LØR, 18 JUL 2015
4.3
Spændende tur

Turen til fods til Sachscenhausen KZ-lejr, var god. Vores guide, David, havde en Phd i Tysk 2. Verdenskrigshistorie, og var en omvandrende historiebog!. Vi tog med toget til Oranienburg Station, og gik samme vej som Jøderne gik under krigen. Desværre er der ikke levnet meget af lejren, så man gik på nogen måde glip af det visuelle. Der er kun levnet 6 af de oprindelige over 75 barakker, ligesom både gaskamrene og krematorierne blev bortsprængt i slutningen af 50'erne, så for den, der med egen øjne vil opleve, hvordan en KZ-lejr så ud, er Sachsenhausen lidt af en skuffelse, så turen bliver kun reddet af en energisk og fortællende guide

Jens, Vejle
ONS, 15 JUL 2015
4.3
Sachsenhausen til fods en fantastisk oplevelse

Vi havde en fantastisk guide der var rigtig god til at fortælle om hvordan forholdende var dengang under 2. verdenskrig så man fik en meget levende beskrivelse at stedet

John kongsted, Tølløse
LØR, 04 JUL 2015
4.3
Fantastisk tur

Jeg var afsted med en skoleklasse og vi havde en fantastisk god guide Rick fra pittsburg som nu boede i Berlin. Han var utrolig god til at fortælle og vidste alt om dette emne. Det var en god oplevelse for især mig som historielærer og også for selve klassen. Tak for det
Vh Tomas

Tomas, Nyk. sj.
SØN, 24 MAJ 2015
4.3
Sachsenhausen

God tur.. Dygtig guide

Jannie, Dragør
FRE, 08 MAJ 2015
4.3
Sachsenhausen

God tur.. Dygtig guide

Jannie, Dragør
TIR, 05 MAJ 2015
4.3
Tid til eftertanke

Det var noget af en øjenåbner, at besøge denne koncentrationslejr - arbejdslejre og uddannelseslejr for SS, Gestapo m.v., en lejer der ligger så tæt på Danmark. Vi havde en rigtig dygtig guide, der med stor viden og indlevelse fortalte om lejren og de uhyggelige og gruopvækkende ting der var foregået her fra starten af 30'erne og op til engang i slutningen af 50'erne. Lejren ligger i det der tidligere var DDR, så efter Nazisterne tog Russerne over, absolut noget man skal se....

Vibeke, Søborg
SØN, 03 MAJ 2015
4.3

Info

Sachsenhausen til fods
Venligst mød op på denne adresse 10 min. før turens start:
Udenfor Restaurant Weihenstephaner
(På modsatte side af Hackescher Markt S-Bahn Station)
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Sachsenhausen til fods
Åbningstider
25. Mar. - okt.: Daglig kl. 10:00.
Nov. - mar.: tirs., fre og søn. kl. 10:00.

Vejviser

Vejviser
Tag S-Bahn til Hackescher Markt Station.

Kort

Dansk