Berlinmuren - Berlin bag jerntæppet

Berlinmuren - Berlin bag jerntæppet

Pris fra 99 kr

Nyd en rundvisning til fods rundt i Berlin og oplev Berlin under den Kolde Krig. Gå ned ad 'Stalinallee', besøg mindesmærket for Berlinmuren og kirken Gethsemane i Prenzlauer Berg og meget mere!

Højdepunkter:
- Udforsk Berlin som det var under jerntæppet
- Nyd en fascinerende rundtur til fods
- Slendre ned af 'Stalinallee'
- Besøg mindesmærket for Berlinmuren på Bernauer Strasse
- Hør om den risiko mange tog for at undslippe

Udforsk Berlin under den Kolde Krig
I årtier efter 2. Verdenskrig var Berlin delt i to: Én var bastion for vesten bag jerntæppet, den anden del var en hovedstad ivrig efter at vise kommunismens overlegenhed.

Hør alt om, hvordan de allierede kræfter delte Berlin i fire sektioner ved slutningen af krigen, og se hvor tre af disse sektorer udmunder i Potsdamer Platz.

Gå ned af boulevarden 'Stalinallee' i øst og se dens bryllupskageagtige arkitektur er designet for at illustrere kommunistisk storhed under den Kolde Krig.

Besøg mindesmærket for Berlinmuren (Gedenkstätte Berliner Mauer) på Bernauer Strasse og få en fornemmelse af, hvor komplekse og besværlige sikkerhedsforanstaltningerne var for at forhindre østtyskerne i at flygte til Vestberlin.

Hør også om den risiko mange valgte at tage, ved at flygte og derved forpurre den berygtede sikkerhedstjeneste Stasis planer.

Besøg kirken Gethsemane i Prenzlauer Berg, hvor mange modige østtyske borgerrettighedsaktivister mødtes i slutningen af 1980'erne for at protesere mod regimet og hjalp med at starte en fredfyldt revolutions der kulminerede i Tysklands genforening. 

Se, hvor disse initativer førte til hullet på Bornholmer Strasse og hør om, hvordan modige østberliners forhindrede at Stasi-hovedkvarterets papirer blev ødelagt, hvilket giver os et vigtigt indblik i, hvordan regimet fungerede. 

Hvordan får jeg mine billetter?
Umiddelbart efter din bestilling er gennemført vil du modtage din e-billet per e-mail, bare print den ud og tag den med på din tur. 

Hvor starter turen?
Turen starter foran restauranten 'Weihenstephaner' overfor Hackescher Markt S-togstation. Du bedes møde op 10 min. inden din tur starter. 

Hvor ender turen?
Turen ender på Alexanderplatz. 

Hvordan kommer vi rundt på turen?
Denne tur foregår hovedsagligt til fods, men inkluderer også en togtur, så du bedes medbringe en AB-billet til Berlins offentlige transport eller køb en fra din guide (AB-dagsbillet koster €7). 

Hvor lang tid varer turen?

Turen varer ca. 4 timer.

Hvilke sprog findes turen på?
Turen findes kun på engelsk. 

Hvad sker der hvis det regner?
Turen afgår i alt slags vejr så du bedes klæde dig på efter vejret. 

Findes der børnebilletter?
Nej, men børn under 12 år er gratis ifølge med en betalende voksen. Derudover findes der ungdomsbilletter til folk under 26 år.

Info

Berlinmuren - Berlin bag jerntæppet
Venligst mød op på denne adresse 10 min. før turens start:
Udenfor Restaurant Weihenstephaner
(På modsatte side af Hackescher Markt S-Bahn Station)
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Berlinmuren - Berlin bag jerntæppet
Åbningstider
28. mar. til okt.: Fredag kl. 10:00.

Vejviser

Kort, Berlinmuren - Berlin bag jerntæppet

Vejviser
S-Bahn Hackescher Markt Station.

Kort

Dansk