Oplev Istanbul

Aya Sofya

Istanbul er en af de storbyer, der synes at have det hele; en fascinerende kultur, enestående arkitektur og masser af charme. Som sommeren bliver til efterår i det centrale Europa, lever sommerens temperaturer videre i byen, hvor Europa møder Mellemøsten.

Der er oceaner at se og opleve i Istanbul, men der er alligevel fem steder du bør besøge, når du er i Istanbul:

1) Bliv væk i Istanbuls historie i Hagia Sophia (Aya Sofya blandt lokale)

Den tidligere græsk-ortodokse kirke blev senere lavet om til en moske, men fungerer i dag som et museum. Hagia Sophia er ikke blot en arkitektonisk perle, men også et vigtigt momument for både det Byzanske og Ottomanske Rige.

Hagia Sophia

2) Nyd roen i Den Blå Moské

Den Blå Moské egentlige navn er Sultan Ahmet Moské, men har fået sit tilnavn efter sine smukke blå tegl. Moskéen er stadig populær blandt muslimer i det moderne Istanbul, så moskéen er lukket til bøn fem gange om dagen og under fredagsbønnen.

Skuldre og ben, samt kvinders hår, skal være tildækket, når du besøger moskéen. Tørklæder kan lånes foran indgangen for turister.

Blue Mosque

3) Mærk vinden i håret på Bosporusstrædet

Bosporusstrædet er den travle storbys åndehul. På en varm solskinsdag synes et cruise på Bosporusstrædet, som en idéelle aktivitet. Du får lov at se Istanbuls arkitektoniske vidundrer fra vandet, med vinden i håret og uden de mange turister.

Bosphorus cruise

4) Shop i den store bazar og krydderimarkedet

Du kan ikke besøge Istanbul uden at lægge vejen forbi byens ikoniske markeder, navnligt den store bazar og krydderimarkedet, som også er kendt som det egyptiske marked. I den store bazar findes du alt fra antikviteter til lædervarer til alverdens smukker.

Find din indre kræmmer frem og tag en dyb indåndingen, inden du træder ind i de velbesøgte bazare.

Spice Bazaar

5) Dyk ned i Istanbuls historie i Bascilla Cistern

Bascilla Cistern var kreeret til at levere vand til paladset under Kejser Justinian i 532, men cisternerne blev senere glemt og først genfundet 1545, men først i 1987 blev stedet åbnet for offentligheden. I dag er cisternerne en af Istanbuls mest populære turistattraktioner – og med god grund. Besøg det underjordiske palads og nyd et stykke af Istanbuls fascinerende historie, som du slendrer mellem gangbroerne mellem lys og søjler. 

basilica cistern

Læs mere om, hvad du kan opleve i smukke Istanbul på vores hjemmeside IstanbulBilletter.dk.

 

Istanbul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *